Thursday, April 16, 2009

tatau kenapa tapi aku rasa seronok

aku suke kalo laut time tu kaler ni...


pejam celik pejam celik da dekat 4 bulan da aku praktikal...macam sekejap gile aku rase...awal2 dulu...macam haram je...sehari rase macam seminggu...kalo da seminggu paham2 je la lame mane aku rase waktu tu...awal2 masuk mmg agak hell gile...tapi bile da lame2...badan pun da masak da kena itu ini...macam sekejap lak..tup2 da nak abes da praktikal aku ni...hehehe...macam2 pengalaman aku dapat...pengalaman berlayar mmg best...takleh nak ditaip utk menggambarkan cane perasaan die...view die mmg umph! gila...hehehe...pehtu ngan first time aku sampai belah sabah ngan sarawak nun jauh di sana yang kalo aku pikir ngan duit aku snirik ntah bile la aku nak sampai...hehehe....tinggal terengganu je yang aku tak jejak lagi kat malaysia ni...hehehe...lagi satu yang best sebab sem ni aku takyah amik exam!...so hooray! buat aku....mmg aku mati la balik tempat blaja aku balik...otak da berkarat macam badan kapal da...mati aku nak refresh2 balik menda2 yang aku blajar dulu..khekhekhe...rase macam tanak balik tempat aku blajar pun ade...tapi takpe...aku trima ngan ati yang terbuka sket...malas nak buka banyak2...aku bukan suka sangat pun balik sane...hanya sekadar untuk menghabiskan pengajian aku je...da abes akan aku berambus dengan muka tersenyum tanda aku suka gila tinggalkan tempat tu...banyak plan aku nak buat lepas aku abes praktikal ni...akan aku laksanakan satu persatu tanpa gagal antaranya kalo aku dapat cuti aku akan tido kat rumah aku sepanjang aku bercuti...sape kejut aku aku tepek die laju2...da lame da aku tak dapat tidur yang mencukupi...mmg la kalo ngan tdo ni mane penah cukup kan...tapi time aku praktikal ni tdo tak menentu...kekadang tu sampai mane tempat aku bersandar kat situ la aku tdo...contohnya kalo time tu aku ngah bersandar kat kaki meja...kat situ la aku terlelap kejap...ngantuk wey!!!kene paham keadaan aku...da la time praktikal ni jadi macam hamba je...semuanya ye tuan~...kalo ko kene kate ko bodoh pun ko akan jawab...ye tuan~sy bodoh...dalam ati aku...tuan pun bodoh jugak~...sakit ati aku...nasib baik mak aku pesan(aku ikut cakap mak aku ye?) suh aku byk bersabar...so aku pun ikut laa...aku kan anak yang baik..hehehehehe

tengah bulan 6 ni abes la praktikal aku...bulih la aku bersukaria menjalani kehidupan lama aku yang dibelenggu ngan internet dan kemewahan tdur...

3 comments:

Anonymous said...

ish3...terengganu x jejak lg?
aku lak, perlis je x jejak lg..
kih3~

OP Chan Jun Shen said...

balik ni bersiap sedialah dengan kehidupan askar melayu... ahahahahahha

astutu~~ said...

kamu..
jgn lupe blk tau..
hehehe
sy tnggu kt pintu gerbang uitm ngn pak guard..
nape pak guard uitm??
sbb aku tak suke pak guard kat tmpt kamu menuntut ilmu..hehehe
(^^,)