Wednesday, November 4, 2009

ceritera pasal hantu

malam tu mmg sejuk semacam
malam tu jugak gua kene qiamullail kat masjid sekolah gua dulu
tapi status gua sebagai orang yang hanya pergi ke masjid sekejap telah menghalang gua untuk tdo kat masjid pada malam tu

tepat jam 2 pagi gua chow sorg2 dari masjid
ala - ala cerita behind enemy line gua menyelit2 untuk keluar dari masjid

gua hairan
sbb gua tak nampak geng2 gua yang sehidup semati tu kat masjid
salunye gua mesti menyelit2 ngan derang
tp takpe
gua dengan tenang meneruskan perjalanan yang masih panjang tu

dalam perjalanan tu gua rasa semacam je
ati tak sedap
rase macam ada sesuatu akan berlaku je
tapi gua tabah
gua bertekad gua nak tido kat bilik gua jugak malam ni
gua tak kira
biarlah gua kena rotan esok pagi pun takpe
asalkan gua dapat tido kat katil empuk gua tu

sambil2 gua naik tangga
gua ternampak kelibat sahabat gua
kami bertegur sapa
'lu nak pegi mana bro?'

'tandas2...ceret beret da neh' balas sahabat gua tu

die mmg terkenal sebagai orang yang kuat berak
die kalo tak berak sari 4 kali mmg bukan die la tu
hantu die mebi

gua naik tangga lagi
time tu musik nasyid terngiang2 kat kepala gua

ati gua tak sedap lagi

'ape bende la aku tak sedap ati lagi neh' sambil gua sepak tin air kat koridor tu

gua nak bukak pintu dorm

terkunci...

'demit,bile mase lak dorm gua ni ade kunci?' hati kecil gua merungut

tetibe lak time tu rase seram sejuk datang menghantui gua
da la kebelakangan ni banyak je kes2 hantu menyelinap kat asrama gua ni
gua terpaksa menggunakan kekerasan untuk bukak pintu tersebut

tapi gagal...
kuat pulak pintu ni malam ni...

berbekalkan keteguhan ati gua nak tido atas katil gua malam ni
gua buat last try...

gocoh2 sket pintu tu
pintu da terbukak...hati gua berasa tenang

gua tunduk ke bawah nak parking selipar gua kat depan pintu
angkat2 kepala je
gua jd terkedu
gua menjerit
gua hempas pintu tu kuat2

baru je gua nak menyusun langkah nak berlari
gua terdengar satu suara
suara manusia
suara manusia dalam kesakitan

hantu tu berkata 'adeh..celaka tol alep ni'

gua da syak sumting
pehtu gua dengar suara ketawa
ade satu ketawa tu gua da mmg cam sangat da
gua masuk balik dorm gua

sial

gua nampak membe gua da gelak terduduk kat lantai tu
membe gua yang menyamar jadi antu tu tengah pegang muke menahan kesakitan
gua syak muke die kene ngan pintu yang gua hempas td tu

muke gua da merah padam
malu...
seb bek gua tak rase nak terberak cam membe gua td tu
kalo tak kompem bersepai

...

gua meneruskan perjalanan menuju ke tandas
nak basuh muke gua yang tercemar dengan mimik ketakutan
terkejut lebey td
abes ketat muke gua
time2 tengah basuh muke tu

'arghhh~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!hantu~~~~~~~'

'debum!!!!!!'

dem...ade membe gua terkene lagi
yang part jerit first tu gua da dapat agak da sebab pe
sbb gua pun jerit camtu gak td
tp yg bunyi debum tu gua hairan
ade lak soundtrack lebih time tu

gua berlari2 anak keluar dari tandas
gua nampak tong sampah da bersepai
gua nampak membe gua yang gua tegur kat tangga tadi tengah dalam posisi meniarap kat lantai
kain pelikat yang die pakai da terselak
seksi di situ

pastu mata gua ternampak sesuatu yang familiar
gua macam curious nak tau ape bende yg ikut dari pintu bilik gua sampai tempat membe gua jatuh tu

membe2 gua yang kat dalam bilik tu da gelak kaw2 da
pastu ade sorang menjerit

'oi alep~!!!die terberak kat depan bilik kite dowh!!!!'

'oh shit' bisik hati kecil gua

5 comments:

tgkpikirtulehpikirbcepikir said...

cian budak tu..hak3..suspended tol ak nk bce..itu ending nye?padan muke korg..

demang said...

macam celakeeeeeee.. ni enri tahap shyaitonnnnn

alepzuhri said...

hahah
mmg shyaitoonnnn pun
bulih die berak depan bilik aku
bersepai weh

Bule said...

berak merata weh.

hahaha

Anonymous said...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!