Sunday, November 1, 2009

masa sekolah dulu dulu

watak utama dalam cite ni adalah sorg pakgad
name pakgad ni terpaksa dirahsiekan
pakgad dikenali sebagai kamikup dikalangan kami semua
kenapa kamikup?

p***mak apabila diterbalikkan

kenapa p***mak?

sbb die suke melatah
pantang cuit sket terkeluar la natang tu

beliau sangat garang orangnya
sekali pandang mmg terkincit
kenapa?

die bute sebelah mate

due kali pandang?
die mmg p***mak

grup2 gua menubuhkan fahaman 'kami anti kamikup'
tapi di boo layan oleh pihak sekolah
so kami memberontak

kami tak suke die
kenapa?
sbb die cukup suke kantoikan bebudak sekolah aku ni
mende feveret die kantoikan budak fly
die tunggu depan pagar kitorang potong tu
time kepala menerjah masuk lubang tu je

hah!

dalam ati 'eh eh eh~gampang sungguh org tue ni'
terkeluar suare pompuan sket time tu
demit
terkejut weh
malam2 bute disamping aliran adrenalin yang tinggi menambahkan lagi ketakutan gua waktu tu
fly kan
mesti la neves

terus tangan gua kene tarik
rakan sehidup semati sekatil gua?
lari entah kemana
gua mempersoalkan semangat esprit de corp diorang
gua rasa dikhianati
kantoi sorang2
memang damn laa

keesokan pagi
name gua kene panggil time perhimpunan
dalam ati

'dem sungguh' sambil warm up buntut
japgi nak kene sebat

dengan kool je gua naik atas pentas
pengetua senyum
sambil ade 3 batang rotan kat sebelah die
die suh gua pilih
gua kate nak amik yang tengah2
sbb islam ajar kite bersederhana dalam segala hal
so gua gunakan konsep tu dalam pemilihan rotan
tanak yg kecik sangat
tanak yang besar sangat

piapppppp!

adeh....
gua buat muke cam sakit skit je
walhal sakit tak hengat
ego beb
malu la tunjuk muke sakit lebey2 depan dak2 skolah
jatuh saham ngan awek2 skolah
pehtu ngan muke kool abes
gua turun pentas ngan langkah penuh bergaya
dendam kesumat gua membara kat kamikup
gua bersumpah gua akan menyusahkan idup die pasni

malam tu jugak

gua membuat plot2 untuk menyusahkan kamikup
bersama rakan2 gua yang telah mengkhianati gua malam tu

tang!tang!tang!
bunyi pinggan diketuk berbunyi
sambil nama kamikup dilaungkan
selepas itu kedengaran bunyi moto ex5 buruk die menuju ke arah kitorg

kalo org lain mesti da lari
tp gua dan rakan2 gua adalah orang yang lain dari yang lain
kitorg tunggu sampai die datang
nampak je die dekat pagar asrama tu
trus cabut ngan sepantas angin menuju ke bilik
kamikup dengan bersemangat cari sape la yg dok buat mende bodoh tu
kitorg yg kat atas tu gelak2kan die sambil cakap

'kamikup~!!!!!!ko mmg bodoh la~!!!!'

die pandang
kami sembunyi

die naik tangga nak ke bilik kitorang
kitorang lari

die sampai kat bilik kitorang
kitorang da kat moto die

die tengok bawah
moto die da dibawak lari

die menjerit
kami lari lagi

die turun ke tangga
moto die da dalam longkang

keesokan harinya
pengetua berucap

'sape yang kacau pakgad kamu semalam?'

diam~

'okeh...takde oting sampai org ngaku'

da bising sket

tup tup
minggu depan oting gak

kamikup?
menangis tgk bil moto anta kedai
sambil nyumpah2 budak sekolah aku

12 comments:

BOURNE said...

haha..giler nyer revenge..tpi ak lg suka klo ko wat camni kt wong..haha

demang said...

entri paling 'jantan' oleh alep
gua sangat suke.
rase nak prektikkan kat sape2 yang berperangai barwa serta skema tak bertempat.

aMyErInAiMiE said...

hehhe...lawak ah!xterpikir nk terbalikkan dat word.huhu..anyway.gudlak xm!

bibie_boodyn said...

memang iabic!!!gnapmag!!!hakhakhhakha(terbalikkan carutan tersebut)..besh2..memang cam lais revenge...klu kau pon aku x buat mcm 2..hehhe...

Cik LeYha~~~ said...

hahhahaha...
boleh tak kau applykan lagi kat guard maktab aku?

Nathalia said...

terbaekla.
trigt kat skola dlu.
slalu gdo ng pakgad sbb nakkuar time ari skola.
naseb la ko pakgad.
hahaha

esprit de corp!
me like!~
=)

alepzuhri said...

bourne:kat wong takbleh buat..nnti kene charge..abes gaji aku

demang:'jantan' eh?hahaha

amyerinaimie:;p thanx amy..gud luck 2 u too

bibie:manis kan revenge?

leyha:maktab mane tu?nnti aku kumpul geng2 skolah aku balik

nathalia:jgn diharap sgt esprit de corp derang tu...takleh pakai langsung..

Nathalia said...

hehehe.
i like d concept.
but i dun think in ur case it's reliable..;p

dun worry.
bley dipupuk..;p

alepzuhri said...

haha
the concept mmg cantik dibaca
tp nak apply tu cukup susah
manusia kan?

maEL said...

pakgad lu dengan pakgad sekolah gua jauh berbeza..
pakgad sekolah gua adalah manusia paling disayangi di sekolah gua..
belanja teh tarik, boleh fly sampai bulan depan..

acha said...

cayalah!! hahaha... alep, aku cabar ko wat kt pakguard UPNM mc kau buat kt kamikup 2.. hahaha... x pon buat kt rp mcm 2 ke. br ada style!!

www.4-1nlab.blogspot.com

Nathalia said...

yeah.
humans~
so full of themselves sumtyme.

dun worry bro.
chillax~ ;p

nk join acha promo blog sndri la..
heheh

http://i3la.blogspot.com