Sunday, October 5, 2008

Raya ku da abes

berat rasa ati aku nk balik kl balik ni...da dok kat umah sampai sminggu jd cam sampah je kat umah..pehtu balik sini kene jadi seseorang yang bukan aku..susah weh~malam smalam dalam perjalanan balik..aku dok terpikir je..cepat2 la aku abes blaja kat sini...aku nk balik dok perlis..aku rase tenang je kat sane..dok ngan mak aku..fuh2..best nak mampus..miskin pun takpe..sape kate duit boleh beli kebahagiaan??kalo la aku boleh tuka duit yang aku dapat kat sini ngan dok kat umah ngan family aku..aku dgn suke ati je bagi..duit boleh dicari..aku kadang2 kesian tengok mak aku..tamo la aku nak susahkan die time2 aku da tue ni..kalo boleh aku nak bagi idup die senang...senang tengok aku...tp aku rase macam skang ni aku makin merisaukan die lak..tgk aku macam tak berminat je ngan ape yang aku buat..mak mane nak suke kalo tgk anak die centu kan??aku bukan tak berminat ngan ape yang aku buat skang ni..yes.aku cepat jemu ngan sesuatu benda..tp dalam kes aku skang ni..aku tak minat ngan orang2 yang ada disekeliling aku ni..aku rase macam aku meluat, melugai etc ngan kelompok2 manusia disekeliling aku..aku rasa macam kalo boleh aku tanak hidup berkelompok ngan manusia2 ini..aku lagi suka duduk sensorang je dari aku dok lepak ngan derang..awal2 dulu time aku mula2 masuk sini aku suka dgn semangat teamwork yang ada kat setiap manusia2 ni..tp makin lame aku tgk sume macam da transform jadi selfish..pehtu makin lama makin rotten...fuh2 benci2..aku rindukan zaman2 skolah aku..tringat balik ape dulu2 aku buat ngan geng2 skolah aku..tergelak besar aku..rindu nak mampus ngan zaman2 tu..masing2 takde perasaan pentingkan diri sendiri..masing2 cover utk geng2..sampai skang lagi walaupun da hampir 4 taun da kitorang tinggalkan skolah..tp masing2 akan berjumpa smula setiap kali balik perlis..aku suka yang tu..dan tu la sebab mak aku dok bising kat umah kalo aku balik..asal balik je jumpe kengkawan..bukan nak jumpe mak..kengkadang aku agak trase gak ngan ayat2 pedas mak aku tu..tp nak buat cane..aku ni mmg jenis tak lekat nak duduk umah..dok umah sejam je da panas buntut..nk kene kuar gak..hahaha..anak jenis ape aku ni..tp aku syg mak aku..hehehe...mak..kalo la mak bace ape aku tulis ni..selamat ari raya!maap zahir batin!peluk cium sama kamu!hehe
samat ari raya sume!!!

ps;terdapat pengecualian mengenai orang2 dalam crite ni..jiran, bdk2 umah dan ade la beberape orang lagi..hehehe

4 comments:

maelbest said...

hahaha,..rileks lah babe!!
ko x suke sape nih??hanjeng aku pon tergulung lam org disekeliling anda,..cepat buat exception,..hahahahaha

demang said...

yep betul2 alip..kadang2 aku rase ape yang ko rase..maybe dulu style hidup kite sempoi,n member2 tolong member2..sumenye nampak perfect even dalam keadaan xde duit..cam aku dulu time m3x..sume member jenis xberkira..take each other n also open minded..sampai kat cni budak2 CLOSED minden la..kecoh gile..kadang2 aku rase diorg nie xmelihat dunia yang sebenar..duduk diruang lingkup tertutup muke terkepekup oleh tangan2 yang masih tidak dinodai oleh sape2..masing2 cube berlagak hero,kau paling macho,xde sape mau kaco..*sigh..n cam ko member skool..mcm aku member m3x jugak yg terbaik pasal member skolah duduk jauh2..dah terpisah..time skola lagi la..ade makanan kongsi same2..tapi kat cni pasal termakan biskut lemau pon orang bukan maen marah lagi..FUCK OFF..pathetic..nway alip brotherhood forevers!!

dalin said...

wasseh... alip... gitu ka jadinya di sana? chill ya brother... memang semakin lama, orang semaken lupe bahawasanya diri mereka nih bukannye seorg jep di muka bumi nan indah lagi menawan neyh... so, buangla sikap menghipokrit diowang tuh... n be da same pers0n always...

Astrinee Adian said...

heeeeeeeeee...luahan perasaan..
mau idup sorang2 ker??
hurmm...baek!~~~ :P