Thursday, November 13, 2008

negeri yang takde wayang ngan mcd..

baru je lepas bace entri baru dari blog cih hana pasal negeri aku tu...hehehehe...da abes bace tu tetibe lak rasa rindu menusuk kalbu(woceh!)...aku suka perlis as it is...tak perlu bagi perlis untuk membina bangunan pencakar langit...tak perlu ada wayang(kalo ade pun ok gak...tak payah aku nk bersusah2 pegi jitra ke sbb nak tgk wayang)...mcd tu mungkin perlu kot sbb aku suke makan mcd...hehehehe...rindu balik zaman2 aku kecik2 dulu...bile time banjir nenek aku dukung aku jenjalan kat umah die sambil aku teruja tgk ikan berenang2 atas jalan tar...pelik kan macam mane ikan buleh berenang atas tar...hurmm...aku rindu suasana kat sana...tenang...nek moto bawak 40km/h pun takde hal...sebab sane aku rase macam mase berlalu lambat sangat...dok sini mase macam kilat...kejap je tgk2 da malam...tak puas nak lepak lagi...huhuhu....lagi satu yang aku rindu kalo aku kat umah aku mesti pandang langit time malam...sebab kompem nampak bintang2 yang banyak nak mampus...kat sini?tak dapat la jack~~aku rindu kengkawan sekolah aku kat sane...walaupun hampir kesemuanya belajar kat kl...tp kami jarang berjumpe...jumpe pun maybe time cuti sem or yang pasti semuanya ada bile time raya...time tu mmg best...macam2 aktibiti kami buat...dari yang berpekdah sampai ke yang tak berpekdah langsung...memalam tgk manusia2 rempit menunjukkan kehebatannya beraksi sambil kami minum2 kat kedai tepi jalan tu...da la jalan depan umah aku secara tak rasminya menjadi trek kegemaran pelumba2 handalan kat negeri aku tu...isk...aku nak balik..tp tatau cuti bile...haih~~~

ps:penulis berasa seperti hendak 'terbang' keluar dari tempat ni,g beli tiket kat pudu and then trus cabut balik sane...ehheheee

8 comments:

pendang said...

fuck perlis...idup pendang

demang said...

aku tunggu austin mini aku untuk dibawa selaju 40km/h kat perlis..sambil awek disebelah..lagu raggae nyanyian bob marley..ahhhh angin perlis..aku suka

alip tolong reserve satu tapak rumah untuk aku kat perlis..

p/s:besh nek moto ngan ang mase kat perlih,tapi ang bawak laju time tue..moto lak xretro langsung..

alepzuhri said...

fuh2
austin mini seyh
hehehehe

tapak rumah?
tadahal la weh
dok sbelah2 ngan aku mau?
huhu

nak wat cane weh...aku nk beli moto retro sket mak aku kate ketinggalan zaman...takleh nak wat ape da..hehehe

Mirrul said...

aku baru balik perlis. p cari kereta lama. byk yg kau ckp btul.
missd gila!

-tolong cari aku KE 35.
mungkin turun perlis blan dpn.

Bule said...

sebelum sampai perlis
singgah dulu gopeng..
aku xkira...

~mademoiselle hana~ said...

yeay!saye berjaya buat anda rindu negeri tenang itu!hehe.eh.ape kena c pendamng kat atas skali tu?

alepzuhri said...

mirrul:
hehehe
ke 35?okeh2..nnti aku try tanye bapak aku tolong carikkan...huhuhu
pesal ke 35?retro nampak?huhuhu....nak men drift ke geng?hehehe

bule:
aku rindu gopeng jugak!!
rindu gile babi sial...hehehe

hana:
anda mmg hebat!tahniah!huhuhuhu
pendang tu?hehehe...membe sy...die mmg centu..usah dilayan..huhu

mirrul said...

saja je.
cuba2 nak bt eksperimen.